НОВИНИ

Първо посещение на Тръмп извън страната

Републиканският кандидат за президент на Съединените щати Доналд Тръмп се срещна с мексиканския държавен глава Енрике Пеня Нието. Двамата разговаряха при закрити врати в президентската резиденция в столицата Мексико Сити, след което дадоха съвместна пресконференция. Какъв е отзвукът от срещата между Тръмп и Нието в Мексико вижте в коментара на кореспондента на БНР в САЩ Младен Петков.

bnt avatar logo
от БНТ
07:16, 01.09.2016
Чете се за: 00:34 мин.
По света

Основните теми на разговора помежду им са били плановете на Тръмп да построи стена по границата между двете страни и високите нива на престъпност сред мексиканските имигранти в Щатите.

Тръмп заяви, че в дискусията не е станало въпрос за това кой ще плати за граничната стена между двете страни, но Пеня Нието го опроверга с изказване в социалните мрежи, с което потвърди, че е казал, че Мексико няма да плати за архитектурните планове на ексцентричния милиардер.

Доналд Тръмп, кандидат-президент на САЩ: Обсъдихме стената. Не сме разговаряли за плащане на стената. Това е за по-късна дата. Мисля, че беше отлична среща. Много от нещата, които казах, бяха силни, но ние трябва да сме силни, трябва да казваме какво се случва. Имаме много престъпност и много проблеми.
Енрике Пеня Нието, президент на Мексико: Показах на господин Тръмп огромната отговорност, която имам - да защитавам мексиканската нация, включително тези, които се намират извън Мексико. Има погрешни интерпретации и твърдения, които са наранили и са навредили на възприятието на мексиканците.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Размирици в Габон след президентските избори
Размирици в Габон след президентските избори
​Стрелба в Копенхаген, има ранени
​Стрелба в Копенхаген, има ранени