НОВИНИ

Пътуване до Атина през зимата (ГАЛЕРИЯ)

Гръцката столица Атина привлича със своя магнетизъм не само през лятото, когато въпреки горещините, тълпи от цял свят се стичат, за да посетят забележителностите на града, но и през зимата. Туроператорите в Гърция са умерени оптимисти за тази година, въпреки че 2017-а е стартирала насърчително по отношение на предварително направените резервации и смятат, че трябва да изчакат до март, преди да излязат с разчети за настоящата година.

bnt avatar logo
от БТА
15:43, 05.01.2017
Чете се за: 00:31 мин.
Още
пътуване атина зимата галерия

Представители от бранша оценяват 2017-а като предизвикателство за туризма. Големият въпрос според тях е какъв ще е туристическият сезон тази година и дали ръст ще отбележат очакваните приходи в сектора, смятан за тежката индустрия на страната.

Те смятат, че перспективите за туризма са положителни, но въпреки това се опасяват, че върху сектора биха могли да окажат въздействие някои фактори като бежанската криза и други свързани с нея тенденции. Макар все още да няма публикувани данни за туризма през декември, преценката е, че през 2016 г. Гърция е била посетена от 28 милиона туристи. Смята се, че тази цифра е надхвърлила поставената цел от 27,5 милиона.

Доколко обаче през 2017-а ще нараснат приходите от туризма и дали те няма да отбележат спад, както бе констатирано за 2016 г., въпреки ръста на туристите, се питат туроператорите. По данни на гръцката централна банка за 10-те месеца на миналата година приходите от туризма са възлезли на 13,1 млрд. евро, но са отбелязали спад с 4,2 на сто.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Николай Ненчев се яви в Столичното следствие
Николай Ненчев се яви в Столичното следствие
​Компанията LG представи свръхтънък телевизор​ на изложението в Лас Вегас
​Компанията LG представи свръхтънък телевизор​ на изложението в Лас Вегас