Путин: Русия може и сама да построи "Северен поток 2"

Руската федерация ще завърши газопровода "Северен поток 2" дори ако се наложи и сама, съобщи президентът Владимир Путин сред срещата си с германския канцлер Ангела Меркел. Меркел е в Москва на еднодневно посещение по покана на Путин, предава ТАСС.

от БГНЕС
17:54, 11.01.2020
Чете се за: 00:26 мин.
По света
путин русия сама построи северен поток

„Да, със сигурност ще можем да завършим [газопровода] самостоятелно, без да се налага да участват чужди партньори. Времето е единственият въпрос, който възниква в това отношение", съобщи Путин на съвместна пресконференция с Меркел.

Президентът на Руската федерация все пак призна, че е възможно да се наложи завършването на строителните работи по газопровода да се забавят с няколко месеца. „Надявам се до края на тази година или през първото тримесечие на следващата година работата да бъде завършена и газопроводът да заработи“, уточни Путин.

Русия оценява позицията на Германия в подкрепа на проекта "Северен поток 2", добави той. "Отношенията между Русия и Германия включват редица големи съвместни проекти в областта на енергетиката. Ние високо оценяваме отговорната позиция на правителството на Германия в подкрепа на "Северен поток 2 ", завърши Путин.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Меркел: Важна стъпка е признанието на Иран, че е свалил самолета
Меркел: Важна стъпка е признанието на Иран, че е свалил самолета
Украинската прокуратура: Сваленият самолет е умишлено убийство
Украинската прокуратура: Сваленият самолет е "умишлено убийство"