НОВИНИ

Радост за Гошка, която спечели 68 млн. евро от испанската лотария

61-годишна наша сънародничка от два дни е в испанските и световните новини с невероятния си късмет. Тя спечели близо 68 милиона евро от испанската лотария Примитиво. Джакпотът отиде при нея в община Кинтанар дел Рей в испанската автономна област Кастирия - Ла Манча. Самата Гошка изпита огромно вълнение, когато разбра за шанса си, който според математиката е едно към 14 милиона.

Мартин Гицов
от Мартин Гицов
17:10, 03.08.2016 (обновена)
Чете се за: 00:57 мин.
По света

Бурна радост, смайване и възторжени възгласи в пункта на лотарията в испанската община Кинтанар дел Рей.

Джакпотът отива в малкото населено място чрез късмета на нашата сънародничка. Печалбата ѝ е втората най-голяма в историята на местната лотария. През октомври миналата година жител на Барселона удари 101 милиона евро.

Сара Естер Лопец Солер - служителка на лотарията: Дойде в събота и ми каза да заложа по мое усмотрение, така че заложих 5 евро на джакпота и казах, че се надявам да спечели 68 милиона. И тя ги спечели. Дойде без да знае, че е ударила голямата печалба, телевизията беше тук. Казах ѝ, а тя заяви, че изобщо не е очаквала, беше наистина щастлива.

Късметлийката отдавна е в Испания, живее със съпруга си, има двама синове и трима внуци. Двама от мъжете в рода са шофьори на камиони.

Сара Естер Лопец Солер - служителка на лотарията: Живее тук от 15-16 години. Семейството е от работническата класа, скромни хора, които се трудят наистина здраво.

Джакпотът в лотарията Примитиво се получава при правилен избор на 6 печеливши числа между 1 и 49, избира се и допълнително число от 0 до 9. Щастливата комбинация е 34, 28, 30, 11, 32 и 24.

Кметът на градчето с население 8 хиляди души се надява част от парите да бъдат инвестирани в местната икономика. В района има селскостопанска кооперация, която се занимава с лозарство и отглеждане на гъби.

;

Гошка Илиева e от плевенското градче Искър. Преди да замине в чужбина, работила в местен завод. Има три сестри и брат, но почти всички от фамилията ѝ също са извън България. В Искър останали майка ѝ и брат ѝ. Съседите увериха, че ги няма в къщите им.

- Те нарочно са излезли хората, защото не искат да са притеснени.

- Преди 89-та година работеха по заводи, в кооперацията - ТКЗС-то. А мъжа ѝ беше шофьор към Бърза помощ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Между 10 и 6 години затвор за българските моряци от кораба Свети Николай
Между 10 и 6 години затвор за българските моряци от кораба "Свети Николай"
Катастрофа на бул. Ломско шосе в София
Катастрофа на бул. "Ломско шосе" в София