НОВИНИ

Растяща изолация около президента Доналд Тръмп

Разрив между американския президент Донлад Тръмп и представители на бизнеса, на висшето военно командване и на републиканците - това е резултатът от изказването на държавния глава, с което той обвини двете страни - антирасисти и крайнодесни за насилието в Шарлътсвил след свалянето на паметник от ерата на Конфедерацията.

Тоня Димитрова
от Тоня Димитрова
16:47, 17.08.2017
Чете се за: 00:26 мин.
По света

Реакцията на бизнеса беше най-остра. Титани на американската индустрия и финанси се обърнаха срещу държавния глава и той беше принуден да разпусне два важни консултативни бизнес съвета - Американския съвет по предприемачество и Форума за стратегия и политика към Белия дом.

Петима военнокомандващи - на супотъхнитте, военновъздушните и военноморските сили, на морските пехотинци и на националната гвардия се обявиха против неонацизма и расизма в социалните мрежи и макар да не споменават името на Тръмп - не е обичайно позициите им да противоречат на тази на главнокомандващият. Републиканците също направиха изявление осъждащи омразата, която беше показана в Шарлътсвил.

Самият Тръмп днес отрече да е поставял морално равенство между неонацистите и хората, протестирали срещу тях в щата Вирджиния. Хиляди се събраха снощи на бдение срещу омразата и насилието в Шарлътсвил.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Напрежение между Германия и Турция
Напрежение между Германия и Турция
Пожарникари от Търговище спасиха кон, паднал в кладенец
Пожарникари от Търговище спасиха кон, паднал в кладенец