НОВИНИ

Разплита ли се истината около масовия убиец в "Рейна"?

Абдулгадир Машарипов, който беше задържан от турските служби за сигурност заради атентата в дискотека "Рейна" в новогодишната нощ е признал пред разследващите, че е получавал заповеди от ДАЕШ в Сирия. Първоначално е трябвало да избива хора в района около централния площад Таксим, но според признанията му сменил целта си поради сериозните мерки за сигурност. ДАЕШ не само пое отговорността за атентата, но и обясни, че мотив за него е военното участие на Турция в Сирия.

bnt avatar logo
от БНТ
09:06, 19.01.2017
Чете се за: 00:25 мин.
По света

Арабистът проф. Владимир Чуков коментира в студиото на "Денят започва", че дадоха и едно догматично обяснение в списание "Анаба", че всички мюсюлмани, които приемат християнските традиции, начин на поведение като празнуването на Нова година, стават неверници, което според проф. Чуков е размита мотивировка защо го правят.

В момента битката за град Ал Баб е много тежка, там напредва турската военна операция "Ефратски щит" съвместно с руските самолети, от няколко дни има сътрудничество, логистика и разузнавателна информация от антитерористичната коалиция, водена от САЩ, т.е. случилото се в Истанбул и обявената мотивировка е пряко отражение на това, което се случва в Северна Сирия и е послание към всички, които се борят срещу Ислямска държава, поясни арабистът.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пловдив запазва паралелките си по хореография
Пловдив запазва паралелките си по хореография
Роми масово припознават децата си
Роми масово припознават децата си