НОВИНИ

Румен Радев на работно посещение в Полша

От 5-ти до 7-ми юли президентът Румен Радев ще бъде на работно посещение в Република Полша, съобщиха от прессекретарията на Президентството. Там той ще се срещне с представители на полските институции, наши сънародници и ще проведе двустранни срещи със свои колеги в рамките на инициативата „Три морета“.

bnt avatar logo
от БГНЕС
10:55, 05.07.2017
Чете се за: 00:27 мин.
По света
румен радев работно посещение полша

На 5-ти юли в сградата на българското посолство във Варшава президентът Румен Радев ще се срещне и ще разговаря с наши сънародници в Република Полша, както и с представители на полски държавни институции.

На 6-ти юли държавният глава ще вземе участие в срещата на върха на 12-те държави участнички (Австрия, България, Хърватия, Чешката република, Естония, Унгария, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Словакия и Словения) в инициативата „Три морета“. В рамките на форума Румен Радев ще проведе двустранни срещи със свои колеги.

На 7-ми юли президентът Румен Радев ще участва в кръгла маса в рамките на Световния форум във Варшава, организиран от Атлантическия съвет. Темите, които ще се дискутират по време на двата форума, са свързани с укрепването на просперитета и сигурността в района на трите морета – Адриатическо, Балтийско и Черно море, както и перспективите за развитие на транспорта и енергетиката в региона.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съдът отказа да освободи предсрочно Вальо Топлото
Съдът отказа да освободи предсрочно Вальо Топлото
Медицинските специалности са предпочитани в Русенския университет
Медицинските специалности са предпочитани в Русенския университет