НОВИНИ

Румъния представя приоритетите при европредседателството

Румънският премиер Виорика Дънчила заяви, че на четиристранната среща в Белград с президента на Сърбия Александър Вучич и премиерите на България и Гърция - Бойко Борисов и Алексис Ципрас, ще представи приоритетите на Румъния по време на председателството на Съвета на ЕС, съобщава белградският вестник "Политика".

bnt avatar logo
от БТА
10:17, 21.12.2018
Чете се за: 00:24 мин.
По света
румъния представя приоритетите европредседателството

Ще представя главните приоритети на румънското председателство с фокус върху европейския дневен ред, който се отнася за Западните Балкани и проекти за свързване на региона с ЕС, заявила Дънчила на среща на правителството.

Румънската премиерка посочва, че шестата среща на високо равнище на Румъния, България, Гърция и Сърбия ще бъде нова възможност за укрепване на диалога между четирите страни и развитие на сътрудничеството в региона на Югоизточна Европа, особено с оглед на икономическото развитие, но и привличането на инвестиции.

Румънският премиер каза, че в Белград ще се състои среща на министерствата на младежта и спорта от четирите страни, за да се развият плановете за оказване на подкрепа на общата кандидатура на Румъния, България, Гърция и Сърбия за световното първенство по футбол през 2030 година, пише "Политика", позовавайки се на агенция Аджерпрес.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ще стигнат ли писмата до Дядо Коледа навреме до Лапландия
Ще стигнат ли писмата до Дядо Коледа навреме до Лапландия
Гледайте по БНТ: Събитията на 2018 година
Гледайте по БНТ: Събитията на 2018 година