НОВИНИ

Русия изрази съжаление, че ЕС изтегля посланика си в Москва

Русия изрази съжаление от решението на ЕС да върне посланика си в Москва в Брюксел за консултации. Кремъл отрича да има вина за покушението срещу бившия руски агент Сергей Скрипал и твърди, че е жертва на политически манипулации. Днес говорителят на руския президент обяви, че в новия си мандат Владимир Путин ще работи за подобряване на отношенията с Европа и САЩ.

Цветана Кръстева
от Цветана Кръстева
17:14, 23.03.2018 (обновена)
Чете се за: 00:46 мин.
По света

Русия посрещна със съжаление и подозрения решението за изтегляне за консултации на европейския посланик в Москва - германеца Маркус Едерер. Руското външно министерство намекна, че Великобритания и Съединените щати използват Евросъюза.

Артьом Кожин, говорител на МВнР на Русия: Съжаляваме, че Европейският съюз предпочете да се включи в поредна антируска кампания, подета от Лондон и съюзниците му отвъд океана с очевидна цел да се постави още едно препятствие по пътя на нормализацията на ситуацията в Европа.

От Москва днес си тръгнаха британските дипломати, експулсирани в отговор на решението на Лондон да изгони 23 руски дипломати заради покушението срещу бившия разузнавач Скрипал. Русия отрича да е замесена продължава да твърди, че е обвинявана без доказателства.

Дмитрий Песков, говорител на Кремъл: Руската страна за съжаление няма възможност да получи от първоизточника информация по делото "Скрипал". Що се отнася до взетото от Европейския съюз решение, ние съжаляваме, че подобни решения отново се взимат като се използва формулировката "с голяма вероятност"

Поредната ескалация в руско-европейските отношения дойде в деня, когато Централната избирателна комисия обяви официално победата на Владимир Путин в президентските избори на 18 март. В първо по рода си обръщение към народа днес Путин призова руснаците към единство. Кремъл обяви, че в четвъртия си мандат руският президент ще работи включително за подобряване на отношенията с Европейския съюз и Съединените щати, доколкото те бъдат готови за това.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хирургичното отделение в болницата в Добрич няма да бъде закрито
Хирургичното отделение в болницата в Добрич няма да бъде закрито
Общинският съвет в Провадия - раздвоен за обвиненията към кмета
Общинският съвет в Провадия - раздвоен за обвиненията към кмета