НОВИНИ

Русия се надява срещата между Тръмп и Ким Чен-ун да се състои, заяви Лавров

Руската страна се надява, че договореността за среща между президента на САЩ Доналд Тръмп и лидера на КНДР Ким Чен-ун ще бъде реализирана, заяви министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров. "Смятаме това за стъпка в правилната посока. Едва днес разбрахме за тази договореност, надявам се тя да се реализира. Безусловно това е необходимо, за да се нормализира ситуацията около Корейския полуостров", заяви Лавров, цитиран от ТАСС.

bnt avatar logo
от БТА
10:46, 09.03.2018
Чете се за: 00:28 мин.
По света
русия надява срещата тръмп ким чен състои лавров

"Приветстваме също договореността между Сеул и Пхенян да проведат междукорейска среща на върха, както схващам, през април", добави той.
"Всичко това е точно за каквото призоваваха и Руската федерация, и КНР, и много други страни, обявявайки се за разведряване на атмосферата около ядрения проблем на Корейския полуостров и за действия не чрез заплахи, не чрез ултиматуми, не чрез едностранни санкции, а посредством диалог на основата на взаимно уважение, чрез търсене на договорености, които да задоволят всички страни", подчерта руският външен министър.
Лавров изтъкна, че е от голямо значение договореността за среща на върха между Вашингтон и Пхенян "да приключи не само с разговор, а да отвори път към подновяване на политически преговорен процес в пълен формат за уреждане на ядрения проблем на Корейския полуостров въз основа на принципите, одобрени на шестстранните преговори и в Съвета за сигурност на ООН".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Прогноза: Масово посещение от румънски туристи за Великден във Варна
Прогноза: Масово посещение от румънски туристи за Великден във Варна
Павлова: Европа няма да бъде завършен проект, ако Западните Балкани не са в него
Павлова: Европа няма да бъде завършен проект, ако Западните Балкани не са в него