Руският външен министър Сергей Лавров пристига в Белград

Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров пристига днес в Белград, където ще се срещне с високопоставени сръбски ръководители, съобщава белградският вестник "Вечерне новости". Поводът за посещението на Лавров е отбелязването на 180-ата годишнина от установяването на дипломатически отношения между двете държави.

от БТА
09:56, 21.02.2018
Чете се за: 00:36 мин.
По света
руският външен министър сергей лавров пристига белград

В дневния ред на срещите с представителите на Сърбия ще бъдат актуални теми - от ситуацията в региона и подкрепата на Русия за Белград във връзка с Косово до все още отворения въпрос за статута на руско-сръбския хуманитарен център в Ниш, отбелязва "Вечерне новости".

Лавров ще бъде посрещнат тази вечер на летище "Никола Тесла" в Белград от сръбския си колега Ивица Дачич, а веднага след това във вила "Мир" ще бъде приет от президента на Сърбия Александър Вучич. Вестник "Политика" отбелязва, че тази година Сърбия и Русия честват значима дата - 180 години от установяването на дипломатически отношения.

Сръбският княз Милош Обренович на 23 февруари 1838 година е приел в своята резиденция в Крагуевац първия руски консул Герасим Василевич Вишченко. Това събитие отваря нова страница в многовековната обща история на двата истински братски народа, които са обединени от едни и същи културно-цивилизационни корени и духовно сродство, пише белградският "Политика". Сътрудничеството на нашите страни излиза извън обичайните рамки на междудържавни отношения, отбелязва още изданието.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
ДПС: ГЕРБ няма морално и юридическо основание да иска оставката на Жаблянов
ДПС: ГЕРБ няма морално и юридическо основание да иска оставката на Жаблянов
ГЕРБ с три аргумента за оставката на Валери Жаблянов
ГЕРБ с три аргумента за оставката на Валери Жаблянов