НОВИНИ

Силно отровно вещество е имало в бутилката, обгазила 18 души в Пазарджик

Химичният анализ на газовата бутилка, с която преди дни бяха обгазени 18 души в Пазарджик, вече е готов. Според говорителя на местната полиция Мирослав Стоянов става дума за фреон с изтекъл срок на годност. С течение на времето той се е разложил на няколко газа, сред които и силно токсичните амоняк и толуол. Фреонът отдавна не се използва в производството и е забранен за употреба. Пунктът, от който е закупена старата бутилка обаче отговарял на всички задължителни за работа изисквания и продължава да функционира. Районната прокуратура в Пазарджик продължава работа по случая, за да се установи дали някой носи вина за инцидента.

силно отровно вещество имало бутилката обгазила души пазарджик
bnt avatar logo
от БНТ
16:38, 25.01.2016
Чете се за: 00:13 мин.
Още

Днес от токсикологията в пловдивската университетска болница бяха изписани петимата пожарникари и жената от пострадалото семейство. Утре предстои да бъдат изписани и останалите трима членове на фамилията.

На 20 януари двама братя от Пазарджик опитаха да разрежат в дома си стара газова бутилка, която купили от пункт за вторични суровини и бяха обгазени. В болница влязоха и пожарникарите, притекли им се на помощ, и лекарският екип, отзовал се на повикването.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Планинската спасителна служба издирва Пенко Иванов Стрелков
Планинската спасителна служба издирва Пенко Иванов Стрелков
КНСБ: Над 2 милиона души прдължават да живеят под прага на бедността
КНСБ: Над 2 милиона души прдължават да живеят под прага на бедността