НОВИНИ

Самоубийство е вероятната причина за взривовете в Япония

Самоубийство може би е в основаната на двата взрива, станали по-рано днес в японския град Уцуномия, намиращ се на около 100 километра северно от японската столица Токио, предадоха световни агенции.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
12:15, 23.10.2016
Чете се за: 00:33 мин.
По света
самоубийство вероятната причина взривовете япония

Експлозиите станаха в популярен парк на града малко след 11,30 ч. местно време. Един човек загина, а трима души бяха ранени при взривовете. Едната от експлозиите е станала в района на паркинга към парка. Според японски медии там се е взривила лека кола и при експлозията са се възпламенили още два автомобила.

Малко след това на 200 метра от мястото на първата експлозия полицията откри разчлененото тяло на мъж. В една от изгорелите коли беше намерена и бележка, която прилича на писмо оставено от самоубиец.

Собственикът на колата е бивш член на силите за самозащита на Япония. Знае се, че той е бил на 72 години. В бележката се казвало: Изкупвам вината на живота си. По-рано днес жилището на бившия военен в града също е било опожарено.

По време на двете експлозии в парка е имало фолклорен фестивал, но той е бил анулиран.

Подобни взривове са рядкост в Япония. Имало е случаи на самоделни взривни устройства, поставени от крайнолеви групировки близо до американски военни бази.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Репортерски поглед: След Брекзит в Блекпул вярват в ползи за туризма
Репортерски поглед: След Брекзит в Блекпул вярват в ползи за туризма
Консулството на САЩ: Екстремисти могат да атакуват американци в Истанбул
Консулството на САЩ: Екстремисти могат да атакуват американци в Истанбул