НОВИНИ

САЩ приветстваха усилията на Мексико за мигрантите

САЩ отново приветстваха усилията на Мексико за справяне с имигрантския поток. Междувременно Пхенян излезе с ново предупреждение към Вашингтон. Вижте подробностите от Теодора Гатева.

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
07:02, 11.06.2019
Чете се за: 00:39 мин.
По света

Мексико получи 45 дни, за да се справи с имигрантския наплив към САЩ. Страната успя да избегне налагането на мита за мексикански стоки след преговори с Вашингтон. Властите в Мексико се ангажираха да подсилят южната граница и да намалят потока на нелегални мигранти към Съединените щати - условие за отмяна на планираните тарифи.

За целта в района вече се разполагат военни от Националната гвардия, започна актива операция срещу мрежата от трафиканти. Мексико изрази готовност да работи по мигрантския проблем и с други държави от Латинска Америка.

В средата на юли ще бъде направена ревизия на предприетите мерки и, в зависимост от резултата, ще се обмислят следващи действия.

;

Междувременно Северна Корея отново прикани Вашингтон да прекрати враждебната си политика към Пхенян.

Утре се навършва година от историческата среща между американския президент Доналд Тръмп и лидера на Северна Корея - Ким Чен-ун в Сингапур. Там беше подписано споразумение за ядреното разоръжаване на Пхенян.

В изявление на севернокорейската информационна агенция обаче се казва, че ако Вашингтон не прекрати "враждебната си политика" към Северна Корея, документът от Сингапур може да се превърне с обикновен лист хартия.

Миналата седмица беше разпространено друго подобно предупреждение.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гледат мярката на бившия шеф на Агенцията за българите в чужбина
Гледат мярката на бившия шеф на Агенцията за българите в чужбина
Търсачи на силни усещания ходиха по въже над Алпите
Търсачи на силни усещания ходиха по въже над Алпите