НОВИНИ

Сериозен интерес на инвеститори се очаква към Индустриално-технологичния парк

Сериозен интерес от страна на инвеститори се очаква към индустриално-технологичния парк във Варна, който предстои да бъде изграден в Южната промишлена зона в града. Това обяви днес заместник-министърът на икономиката Александър Манолев, който се срещна с представители на бизнеса в града, организирана от областния управител Стоян Пасев. С новата зона ще има и нов ръст на инвестиции и нови работни места. Друг акцент на срещата са мерките за намаляване на административната тежест, кадрите и възможностите пред бизнеса по Оперативната програма „Иновации и конкурентоспособност“.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Нора Бочева
15:30, 07.12.2017
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Индустриално-технологичният парк във Варна е на ключова локация, към която има заявен сериозен инвеститорски интерес, заяви след срещата заместник-министърът на икономиката Александър Манолев.

Александър Манолев – зам.-министър на икономиката: „За последните 10 години на територията на област Варна има 15 сертифицирани проекта по Закона за насърчаване на инвестициите на обща стойност от около 800 милиона лева, които са създали близо 1200 нови работни места. Надявам се това да е още един проект, който да ни помогне да привлечем още инвестиции във Варна и региона.“

Брутните възнаграждения в областта надхвърлят 10 хиляди лева годишно, което нарежда региона на 5-о място. Висшистите са 30%. Варна е един от основните туристически центрове на България, заяви още заместник-министър Манолев.

Александър Манолев – зам.-министър на икономиката: „Варна е сред областите с най-висока икономическа активност на населението. Безработицата е сравнително ниска. Има всички предпоставки да се развива като една от най-предпочитаните инвестиционни дестинации в България.“

По оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ в областта за периода 2014 – 2020 г. са сключени договори за безвъзмездна финансова помощ на обща стойност близо 37 милиона лева. Заместник-министър Манолев гарантира, че към момента няма опасност от спиране или неусвояване на средства по програмата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Въоръжени разбиха магазин от търговска верига за електроника в Ботевград
Въоръжени разбиха магазин от търговска верига за електроника в Ботевград
Размирици избухнаха на Западния бряг и в Ивицата Газа
Размирици избухнаха на Западния бряг и в Ивицата Газа