Пловдивчанка спечели националния шампионат по наливане и поднасяне на бира. Всички претенденти следваха специален ритуал от девет стъпки, както от столетия повелява белгийската традиция. Добринка Тосева ще се изправи срещу най-добрите в света на 27 юни,...
Пловдивчанка спечели националния шампионат по наливане и поднасяне на бира. Всички претенденти следваха специален ритуал от девет стъпки, както от столетия повелява белгийската традиция. Добринка Тосева ще се изправи срещу най-добрите в света на 27 юни, когато в Лондон ще се проведат финални бирени дуели.
Шампионката по наливане на бира е на 22 години и учи "Актьорско майсторство". Доби има тригодишен опит зад бара, но вече е категорична: "Всички хора пият бира! Тези, които не пият алкохол – пият бира. Доста леко и подходящо за всичко питие."
За ценителите на кехлибарното бижу наливането започва със съвършеното изплакване на чашата. Правило е първата и последната капка, която потича от крана, задължително да бъде извън халбата.
"The sacrifice се нарича тази стъпка, защото тя също променя вкуса на бирата, прави я тръпчива и неприятна. Чашата се държи с три пръста. Също интересно е, че те не я наричат чаша, а бокал", обяснява Доби.
Бокалът се държи под ъгъл от 45 градуса без да се допира до крана. А идеалната пяна трябва да е 3 сантиметра.
"В България, когато налееш с повече пяна, хората се сърдят, а навсякъде в чужбина те обичат пяна, най-вече в Белгия - дори няма проблем, ако налееш повече", разказва победителката.
Наливането на бира е майсторска дисциплина за бармани, но най-важна винаги е компанията. Наздраве!
Вълна от реакции след намирането на скрити камери в тоалетните на столично училище
Общо 350 000 лева парична гаранция за свободата на Йордан Кателиев и Николай Стефанов определи съдът
С ден по-рано от планираното: Възстановяват движението по "Дунав мост" при Русе
Вълна от реакции след намирането на скрити камери в тоалетните на столично училище
ГДБОП с предупреждение за нов вид измама - продават евтино несъществуващи коли срещу аванс