НОВИНИ

Шестото издание на „Балканска черга” беше открито в Шишковци

Шестото поред издание на „Балканска черга” беше официално открито в кюстендилското село Шишковци. В центъра на селото на Майстора на международния фестивал ще се изявят близо 2000 изпълнители в продължение на три дни.

bnt avatar logo
от Симеон Смирнов
20:47, 23.09.2016
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Фестивалът на балканската черга, майсторската скара, домашната ракия, фолклора и занаятите събира хора от цяла България и съседните Сърбия и Македония. За първи път гостите на фестивала „Балканска черга” имат възможност да видят и автентични уреди за добиване на злато от региона.

Борислав Крумов – председател на сдружение „Роден край“
"Какво се представя на сергиите? Ми най-различни неща. В шатрата са занаятите. Можете да видите традиционните занаяти, които са кошничарство, грънчарство, тъкача. Баба Лиляна е на стана, така че всеки един може да отиде при баба Лиляна и да потъче малко."

Вторият ден на фестивала започва с фолклорна програма на състави от България и Сърбия. А в последния фестивален ден гостите ще могат да видят освен любопитна изложба и демонстрации на стари занаяти, както и турнир – народни борби за агне за професионалисти и аматьори.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Решават дали да отнемат бебето на лекарката от Две могили
Решават дали да отнемат бебето на лекарката от Две могили
Италия започна кампания за по-висока раждаемост
Италия започна кампания за по-висока раждаемост