НОВИНИ

​Силни бури взеха жертви в Европа

Стихията взе три жертви в Холандия, една в Белгия и една в Германия. 20 000 души в Румъния останаха без ток, полетите на самолети и влакове са нарушени.

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
20:29, 18.01.2018
Чете се за: 00:46 мин.
По света

Скоростта на вятъра в Холандия достигна 140 километра в час, властите обявиха червен код. Бурите взеха три жертви. Амстердамското летище "Схипхол" беше затворено, влакове също не се движат.

;;

Мъж загина от паднало дърво в германския град Емерих, 100 000 души в Северен Рейн - Вестфалия и Долна Саксония са без ток, "Дойче Бан" спря движението на влаковете на дълги разстояния заради бурята "Фридерике".

Бях тръгнал към университета. Трябваше да се ява преди 15 минути. Пратих съобщение на преподавателката ми, не очаквах, че нито един влак няма да се движи.

Паднало дърво отне живота на жена, докато шофирала на 35 километра от Брюксел. Скоростта на вятъра в Белгия надвиши 100 километра в час. Пристанище Гент е затворено.

Ветрове със скорост 110 километра в час повредиха част от електрическата мрежа на влаковете и повалиха дървета във Великобритания.

Хиляди домове в югоизточната част на острова са без ток.

18 окръга в Румъния са засегнати от лошото време. В половината страна е обявен оранжев код. 20 000 души са без ток в района на Брашов. Виелиците и снеговалежът затрудняват отстраняването на повредите.

;
Мариан Ринтел, холандски железници: Всички влакове са по гарите. Има паднали дървета по релсите, жиците са прекъснати и навсякъде има отломки.

Вятърът обърна превозни средства, автобусният транспорт също беше прекъснат.

;
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Пирин няма да се строи нищо друго освен нов лифт, увери премиерът
В Пирин няма да се строи нищо друго освен нов лифт, увери премиерът
През 2018-а завършват АМ Струма без дефилето и Железница
През 2018-а завършват АМ "Струма" без дефилето и "Железница"