НОВИНИ

Скандал в парламента заради състава на Комисията за регулиране на съобщенията

В Народното събрание процедурата за избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) стана повод за остра размяна на реплики и обвинения в задкулисие.

Надежда Василева
от Надежда Василева
10:34, 21.02.2020 (обновена)
Чете се за: 01:17 мин.
У нас

Напрежение в пленарната зала възникна от една страна между Патриотите и ГЕРБ, а от друга страна между ВМРО и бившите им партньори от "Атака". Едва не се стигна до физически сблъсък. Патриотите обвиниха ГЕРБ, че са влезли в сделка с ДПС, за да бъде избран техния кандидат за член на КРС. От "Атака" пък критикуваха кадровия подбор на Патриотите.

За зам.-председател на комисията беше избрана Кристина Хитрова. Тя беше единственият кандидат за този пост и е номинация на ГЕРБ. Ана Хаджиева, номинирана от депутати от ГЕРБ, "Обединени патриоти" и "Воля" беше избрана за член на Комисията, както и Ердинч Хайрула, който е номинация на ДПС.

Юлиан Ангелов - "Обединени патриоти": Има уговорки кандидатът на ДПС да бъде подкрепен изключително от партия ГЕРБ. И ние се питаме от ОП - кое е управляващото мнозинство - ДПС и ГЕРБ ли са или ОП и ГЕРБ?
Виждаме в страната на много места, където ДПС и ГЕРБ заедно управляват общините, за нас това не е нормално.
Георги Свиленски - БСП за България: "Воля", заедно с ГЕРБ и с Обединените патриоти, са подписали една и съща кандидатура, заедно, неучаствайки в управлението, но участвайки в кадруването. Неучаствайки в управлението пред медиите, но участвайки в управлението на практика.
Павел Шопов, "Атака": Първият министър, арестуван и в ареста. Това го постигна ВМРО.
- Превишихте времето, г-н Шопов.
Валери Симеонов: Провал - пълен, и говоря - това са кадровите провали на тия, които отново предлагат, отново искат техен кадър да бъде назначен някъде, партизанлък, колеги, жесток, див такъв партизанлък имаше само по времето на Костов, сега вие го биете.
Милен Михов - "Обединени патриоти": Аз лично настоявам за наказание на господин Шопов. За втори път настоявам за негово наказание. Не е почтено, непочтително и унизително към цялото Народно събрание подобна реч, която дамгосва обвинява и раздава квалификации на хора, почтени български граждани.
Емил Христов - заместник-председател на НС: Имаше явно нарушение на правилника в няколко члена, в съответствие с моите разбирания за прилагане на наказателната му част на следващия председателски съвет ще представя въпроса и ще обсъдим на председателски съвет мерките, които ще бъдат взети.

В пленарната зала бяха отхвърлени номинациите на ОП, както и на БСП.

Депутати от БСП показаха запечатан плик, в който са били отбелязани имената на кандидатите, които ще бъдат одобрени в пленарната зала.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кристина Хитрова е новият заместник-председател на КРС
Кристина Хитрова е новият заместник-председател на КРС
В Иран започнаха парламентарните избори
В Иран започнаха парламентарните избори