НОВИНИ

Събраха се 550 книги за библиотеката в с. Костенец

Кирил Балдев
от Кирил Балдев
20:24, 29.10.2016
Чете се за: 00:42 мин.
Твоята новина
събраха 550 книги библиотеката костенец

Кампанията ни за събиране на книги е към своя край. От 12 човека, които направиха дарения събрахме над 1300 тома книги. Радваме се, че те бяха и от други населени места и носталгията по родното ги доведе при нас! Превес има художествената литература, по-малко детска и съвсем малък процент справочна. Радваме се, че имаше част и от така необходимата ни ученическа литература. На дарителите благодарим от сърце за отзивчивостта!

В библиотеката ни ще останат около 550 книги. Останалите 750 поради дублиране и със съгласието и знанието на дарителите ще бъдат пренасочени към други библиотеки. За съжаление между книгите имаше овехтели и скъсани, а такива няма как да бъдат заведени..

Получихме заявки от още няколко дарители. Когато пристигне тяхната литература ще бъде обявена отново общата бройка.

Специални благодарности за главния организатор, чиято беше и идеята за дарителската акция - КИРИЛ БАЛДЕВ от дома за деца в село Звъничево! Той допринесе и със свое дарение и се погрижи за визията на кампанията и това тя да получи необходимата гласност.

Отново благодарим на всички и можем да обявим кампанията за успешна! Ще помолим бъдещите дарители - ако решите да дарите книги, за да обогатите библиотеката ни, която е и ваша - подарете и нови книги (след 2000 г.). Тя има нужда от това!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Въздушни удари и сражения в Алепо
​Въздушни удари и сражения в Алепо
Арести заради нелегални кучешки боеве в Пловдив
Арести заради нелегални кучешки боеве в Пловдив