НОВИНИ

Скулптури от масло

Щатският панаир в Айова е едно от най-големите ежегодни събирания на фермери и освен традиционният пазар на животни, включва редица атракции. Сред тях е и галерията на скулптури от масло, като тази година чрез нея посетителите на панаира ще могат да надникнат в бъдещето.

скулптури масло
bnt avatar logo
от БНТ
11:46, 10.08.2016
Чете се за: 00:32 мин.
Още

"Космосът - последната граница. Там, където човешки крак не е стъпвал". Това е извадка от превърналите се в култови откриващи слова на всеки епизод от сериала "Стар Трек", който навършва 50 години. Създателите му вече отпразнуваха юбилея с нов филм, а семейство фермери в Айова се труди неуморно върху едно по-необичайно честване на поп-културния феномен - с пълен комплект скулптури на екипажа на космическия кораб "Ентърпрайз", изваяни от стотици килограми масло.

Сара Прат, инициаторът на проекта, подготвя две инсталации от маслени фигури за традиционния щатски панаир, който се очаква да привлече над милион посетители тази година. Едната е точно копие на мостика на кораба от "Стар Трек" с изваяни в реални размери Капитан Кърк, Спок, Д-р Маккой и други герои от телевизионната сага. Втората инсталация е не по-малко необичайна, като фигурите в нея включват такава на Елвис Пресли, яхнал мотоциклет, както и първият човек на Луната - астронавтът Нийл Армстронг.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кметът на София спря застрояването на зеления терен в Младост 1
Кметът на София спря застрояването на зеления терен в "Младост 1"
Българите на Олимпиадата в Рио днес
Българите на Олимпиадата в Рио днес