НОВИНИ

След атаката в Париж: Един убит и четирима ранени при нападение с нож

Един убит и четирима ранени при нападение с нож в Париж. След намесата на полицията извършителят е ликвидиран. Според полицията става дума за "атака с терористични подбуди". Отговорност за нападението пое терористичната организация "Ислямска държава".

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
08:00, 13.05.2018
Чете се за: 00:52 мин.
По света

Атаката започва малко след 21 часа местно време, близо до известен площад. Мястото е известно с множество заведения и с активния нощен живот. Нападателят успява да убие един човек и да рани още четирима. По думите на очевидци, се е опитал да влезе в няколко ресторанта, но клиентите са успели да го блокират. Викал е "Аллах е велик".

Милан, очевидец: "Видях, че хората помагат на жената, която беше ранена. Проверяваха ѝ пулса, някой излезе от хотела с бинт и превръзки и ги сложи на крака ѝ. Доколкото разбрах е била ранена в гърлото. Но беше в съзнание, очите ѝ бяха отворени, говореше. След това се чуха изстрели, отдалече. Тръгнах в тази посока. Спря ме полицай да ме пита има ли ранени и тогава му показах ранената жена. Попитахме го кой е стрелял и той ни обясни, че полицията е убила нападателя."

Полицията реагира светкавично. Пристигналите на място служители на реда били заплашени от нападателя. Първоначално бил прострелян с електрошоков пистолет, а след това и ранен смъртоносно с огнестрелно оръжие.

Франсоа Молен, прокурор на Париж: "Нападението е приключило с една жертва и четирима ранени, използвано е хладно оръжие. Извършителят е неутрализиран след намесата на полицията. На този етап, на базата на свидетелски показания, че нападателят е викал "Аллах Акбар", случаят се поема от антитерористичното звено на Париж."

У нападателя не са открити документи за самоличност. Според източник, близък до разследването, става дума за млад мъж с тъмна коса и брада. Франция няма да отстъпи пред враговете на свободата, заяви президентът на Франция Еманюел Макрон, след атаката и похвали действията на френските полицаи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кървави атентати в църкви в Индонезия
Кървави атентати в църкви в Индонезия
Израел спечели Евровизия 2018
Израел спечели "Евровизия" 2018