НОВИНИ

Съмнения за краста в детска градина в старозагорско село

Съмнения за краста в детска градина в старозагорското село Братя Даскалови. Три деца са заразени с болестта, стана ясно днес след прегледи. Родители твърдят, че болестта се разпространява в детското заведение, но от градината са категорични, че става въпрос за единичен случай. Въпреки това са предприети всички мерки за ограничаване на разпространението на заразата.

bnt avatar logo
от Десислава Петкова, Иван Янев
11:55, 20.02.2017
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

Учителката Ваня Минчева забелязва, че няколко деца имат обриви по китките и между пръстите на ръцете. Уведомява медицинското лице в градината, което от своя страна констатира, че е алергия.

Ваня Минчева - учител: Обаче тези деца продължават да посещават градината и пъпчиците започнаха и по тялото да се появяват на децата.

Родителите на един от малчуганите търсят специализирана помощ от дерматолог, тъй като детето им не се чувства добре и страда от постоянен сърбеж.

Манол Манолов: Отидохме при дерматолога и се оказа, че е краста, оказа се, че е краста и ние започнахме съответно лечение на детето, после уведомихме тука общината - пуснах жалба, че заразата е дошла тук от детската градина.

От детската градина споделят, че болестта е констатирана само при едно от децата.

Маргарита Василева - директор: Ние не отричаме, че не съществува - факт е - детето има поставена диагноза краста, но никъде не се установи, че на територията на детското заведение се разпространява тази болест.

След като родители сигнализират, на проверка в градината идват от Регионалната здравна инспекция в Стара Загора, които констатират, че няма краста, но въпреки това препоръчват да се предприемат мерки. Повикан е кожен лекар, който прегледал всички деца посещаващи детската градина.

Галина Радева - зам.-кмет: Доведохме я в детската градина, извърши преглед на всички деца, краста по другите деца не е установена. Въпреки това спално бельо се изпира при 90 градуса със засилен дезинфектант, така, както са препоръчали от РЗИ и в понеделник детската градина си работи нормално.

Заради подадения сигнал за наличието на краста в понеделник в градината е свикана родителска среща, за да бъдат уведомени всички родители.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Потъна къщичката на патиците в парк Бачиново
Потъна къщичката на патиците в парк "Бачиново"
Започна съдебен процес за опит за убийство на турския президент Ердоган
Започна съдебен процес за опит за убийство на турския президент Ердоган