НОВИНИ

Жената до Боян Петров: Днес върхът да не се изкачва и спасителите да не рискуват

Продължава акцията по издирването на алпиниста Боян Петров в Хималаите, 10 дни след изчезването му. Днес се отваря прозорец от добро време.

Александър Марков
от Александър Марков
08:32, 13.05.2018 (извънредно)
5075
Чете се за: 00:33 мин.
По света

Днес двамата китайски алпинисти и двама шерпи, които вчера достигнаха най-високия Лагер 3, ще се опитат да се качат до върха Шиша Пангма, обясни пред БНТ главният организатор на експедицията Деян Петков. Втори екип, който се намира в Лагер 2, ще се изкачи до Лагер 3, за да направи повторен оглед.

От Китай алпинистът Кирил Петков обясни, че в този момент се организира втори полет на хеликоптерите от летището в Катманду, които също да се включат в издирването. До момента базовият лагер не е получил обаждане от спасителите под върха.


Тази сутрин съпругата на Боян Петров - Радослава Ненова съобщи, че вчера е взела решение днес върхът да не се изчаква, тъй като, според нея, от Лагер 3 нагоре Петров няма да бъде открит жив. Ненова заявява, че оцеляването на всички участници в спасителната акция е много важно и тя не вижда смисъл да бъдат застрашени и други животи, затова тя предпочита на слизане да бъдат претърсени районите, където имаш шанс да бъде открит жив Боян.

;
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След Евровизия: Песента от Израел спечели конкурса, България е на 14 място
След "Евровизия": Песента от Израел спечели конкурса, България е на 14 място
Кървави атентати в църкви в Индонезия
Кървави атентати в църкви в Индонезия