НОВИНИ

Спасителната акция в Тайланд: В пещерата остават 4 момчета и треньорът им

Втори ден на спасителната акция в Тайланд. От наводнената пещера са изведени още 4 деца. Вчера водолази спасиха 4 момчета от детския футболен отбор. В пещерата остават още 4 момчета и техният треньор.

Милен Атанасов
от Милен Атанасов
19:15, 09.07.2018
Чете се за: 00:38 мин.
По света

Нов ден - нов успех за спасителната операция в тайландската пещера. При хубаво време и ниско ниво на водата продължи извеждането на деца през скалния лабиринт. Акцията протича дискретно. Стотици журналисти са се стекли в района, но спасените момчета остават извън обсега на камерите и микрофоните. Децата са настанени в болница. Твърде изтощени са, но опасност за живота им няма, съобщават спасителите.

Наронгсак Осатанакорн, командир на спасителния екип: Четирите деца, които бяха спасени вчера, са добре. Тази сутрин казаха, че са гладни и поискаха ориз. За да бъдат избегнати инфекции, те нямат физически контакт с родителите си.

Роднините на децата могат да ги наблюдават през стъклена преграда. Близките на останалите в пещерата момчета пък следят тревожно акцията по извеждането им. Всяко момче е придружавано от двама водолази. Заедно те трябва да се гмуркат, да пълзят през тесни отвори и да се катерят в продължение на часове.


;

Илън Мъск се опитва да им спести усилия. Миниподводницата, която американският предприемач разработи специално за случая в Тайланд, беше тествана в Лос Анджелис. Уникален апарат, за който още не е потвърдено дали ще бъде използван в уникалната операция.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кръстиха принц Луи (СНИМКИ)
Кръстиха принц Луи (СНИМКИ)
Хасан Азис: Местните власти трябва да решават въпросите с безработицата
Хасан Азис: Местните власти трябва да решават въпросите с безработицата