НОВИНИ

Студът в Европа взе жертви

Студ и сняг обхванаха голяма част от Централна и Източна Европа. Коледната нощ в Москва беше най-мразовитата в Русия от началото на века с 29.8 градуса под нулата. В Хърватия и Черна гора е обявен червен код. Сняг падна дори на остров Сицилия. В Полша от студа починаха 10 души. Приютите за бездомници там са препъленни.

bnt avatar logo
от БНТ
19:45, 07.01.2017 (обновена)
Чете се за: 00:39 мин.
По света

В полските градове Катовице и Сувалки през нощта измериха минус 29 градуса. Мразовитата вълна връхлетя страната в нощта срещу четвъртък. Повишаване на температурите през почивните дни не се очаква. От началото на ноември досега в Полша от хипотермия са починали 53 души, основно бездомни хора.

Студ скова и Истанбул. Не места снежната покривка в града е 40 сантиметра. Босфорът е затворен за плавателни съдове в двете посоки. Спрени са и пътническите кораби между азиатския и европейския бряг, към Принцовите острови и Бурса.

Южна Италия беше обхваната от необичаен за района студ. Властите предупредиха жителите да ограничат пътуванията. 600 снегорини почистват заснежените пътища. От "Богоявленската виелица", както я нарекоха метеоролозите, са засегнати много градове, сред които Анкона, Пескара, Бари и Лече. В Рим температурите паднаха до минус пет градуса. Студът образува ледени висулки на фонтаните във Ватикана.

Портокаловите дръвчета в района на гръцкия град Арта осъмнаха в сняг. На места в Северна Гърция снежната покривка е много по-голяма. В сняг са град Флорина и планината Пендели край Атина.Очаква се температурата в гръцката столица да падне до минус 10 градуса.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
37 влака са отменени заради тежките зимни условия
37 влака са отменени заради тежките зимни условия
Политически сблъсък заради снега
Политически сблъсък заради снега