НОВИНИ

Св. Синод: Молете се за загиналите! Мюфтийството с кампания за пострадалите

Светия Синод на БПЦ - призова всички вярващи да се молят за душите на загиналите и да помагат на оцелелите в трагедия. Главното мюфтийството от своя страна, ще организира кампания за подпомагане на пострадалите, тъй като в село Хитрино, преобладаващата част от населението е част от мюсюлманското изповедание.

Благой Цицелков
от Благой Цицелков
19:43, 10.12.2016
Чете се за: 01:00 мин.
У нас
синод молете загиналите мюфтийството кампания пострадалите

Във връзка с трагичната катастрофа отнела внезапно живота на 7 жители на Шуменското село Хитрино, причинила по-тежки или по-леки наранявания на десетки мъже, жени и деца и причинило сериозни материални щети, Светият Синод на БПЦ-Българска патриаршия начело с Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит изпрати съболезнователен адрес до областния управител на Област Шумен г-жа Донка Иванова и до кмета на с. Хитрино г-н Нуридин Исмаил, в който се казва:

Светият Синод на Българската православна църква в пълен състав во главе с Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит с тревога и отеческа болка прие вестта за трагедията, сполетяла жителите на с. Хитрино, област Шуменска, отнела внезапно живота на скъпи наши сънародници, причинила мъка, страдание и много материални щети на жителите на селището.Но ние знаем, че с физическата смърт не свършва човешкото битие и сега, в тъгата изпълнила нашите сърца, с надежда и вяра отправяме молитва към Бога - „Отец на милосърдието и Бог на всяка утеха, Който ни утешава при всяка наша скръб” (2 Кор. 1:3-4), да прояви Своята велика милост към Своите създания, да утеши скърбящите, да заличи причинените рани със Своята любов и да пази от всяко зло и напаст българския народ!Семействата на загиналите, а и всички пострадали от катастрофата, сега се нуждаят от особена грижа, внимание и любов от страна на всички нас. Призоваваме боголюбивите чеда на Българската православна църква с непоколебима вяра в Премъдрия Божий промисъл, милост и любов да отправят молитви за жертвите на трагедията и техните близки, и да проявят на дело любовта към ближния, като окажат нужната подкрепа и помощ на всички пострадали.

Молим Всемилостивия Бог за душите на загиналите, скорошно изцеление на пострадалите и утешение на близките на жертвите,
С уважение,
ПРЕДСЕДАТЕЛ НА СВ. СИНОД
+ НЕОФИТ
ПАТРИАРХ БЪЛГАРСКИ
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
 Хуан Мануел Сантос получи Нобелова награда за мир
Хуан Мануел Сантос получи Нобелова награда за мир
Гласът на града: експерт по сигурността Йордан Божилов
Гласът на града: експерт по сигурността Йордан Божилов