НОВИНИ

Създателят на компанията за електронна търговия "Алибаба" се пенсионира

Един от най-богатите хора в света - създателят на компанията за електронна търговия "Алибаба", обяви, че се пенсионира. Според класацията на Форбс Джак Ма е третият най-заможен китаец. Личното му състояние се оценява на 36,5 млрд. долара.

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
12:12, 08.09.2018
Чете се за: 00:26 мин.
По света

Джак Ма - някога бил университетски преподавател по международна търговия, сега е един от най-влиятелните хора в света. Издигнал се до върха с онлайн платформата за търговия "Алибаба". Създал я преди 20-тина години.

Стартира от малкия си апартамент в град Ханджоу. Сега пазарната стойност на компанията е около 420 млрд. долара. С натрупаното богатство през годините китайският предприемач се нарежда на 21-място в класацията на най-богатите хора в света.

Джак Ма обича да казва, че хората не са родени за работа, а за да се наслаждават на живота и за да направят живота на другите по-добър.

В понеделник милиардерът навършва 54 години. Решил е тогава да се оттегли от директорския пост. Ще остане в компанията като член в борда на директорите, но ще посвети живота си на филантропска дейност, свързана с образованието. Това не е краят, а началото на нова ера, обяснява Джак Ма.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ГДБОП разби организирана престъпна група за наркотици в Бургаско
ГДБОП разби организирана престъпна група за наркотици в Бургаско
Обама критикува Тръмп в публична реч, той отговори, че е заспал
Обама критикува Тръмп в публична реч, той отговори, че е заспал