НОВИНИ

Обама критикува Тръмп в публична реч, той отговори, че е заспал

Бившият американски президент Барак Обама разкритикува републиканците за безрезервната им подкрепа към Доналд Тръмп. Обама определи поведението на сегашния президент като "симптом, а не причина" за разделението на страната. Коментарът на Доналд Тръмп беше кратък. Обясни, че заспал по време на речта.

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
12:02, 08.09.2018
Чете се за: 00:33 мин.
По света

Завръщане на Барак Обама на политическата сцена. За първи път след напускането на Белия дом, той остро критикува Републиканската партия и своя приемник.

Барак Обама, президент на САЩ (2009- 2017 г): Какво се случи в Републиканската партия? Всичко ще е наред, защото има хора в Белия дом, които тайно не следват заповедите на президента. Не, не така функционира нашата демокрация.

Обама разкритува Тръмп за отношението му към медиите и за състоянието на съдебната система. В речта си спомена и надигането на белия национализъм, шовинизма, изтеглянето от парижката сделка за климата и руската афера около Доналд Тръмп.

Обама призова американците да гласуват на парламентарните избори през ноември. "Безразличието е най-големия убиец на демокрацията", заяви Обама.

Доналд Тръмп, президент на САЩ: Гледах речта, но заспах. Установих, че действа много добре на съня.

Не е ясно как ще продължи словесната войната между двамата президенти. Според анализатори, тя още по-силно показва разделението на американското общество.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Създателят на компанията за електронна търговия Алибаба се пенсионира
Създателят на компанията за електронна търговия "Алибаба" се пенсионира
Масови протести на откриването на Международния панаир в Солун
Масови протести на откриването на Международния панаир в Солун