НОВИНИ

Създава се Централно координационно звено за управление на средствата от ЕС

Правителството направи промени в Устройствения правилник на Министерския съвет и на неговата администрация, за да оптимизира процесите по управление на средствата от Европейския съюз, съобщи пресслужбата на кабинета.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
14:37, 23.12.2015
Чете се за: 00:29 мин.
У нас
 Създава се Централно координационно звено за управление на средствата от ЕС

На основата на съществуващите дирекции "Програмиране на средствата от ЕС", "Мониторинг на средствата от ЕС" и "Системи за управление на средствата от ЕС" се създава дирекция "Централно координационно звено".

Тя ще изпълнява функциите на Централното координационно звено (ЦКЗ) за управление на средствата от ЕС в страната. Преструктурирането се прави и с цел подобряване координацията на действията на органите в системата - управляващи, сертифициращи и одитиращи.

Основната задача на ЦКЗ е да поддържа връзка с Европейската комисия и да й предоставя информация, да координира действията на другите определени органи и да насърчава хармонизираното прилагане на приложимото право.

Като дирекция в Администрацията на Министерския съвет ЦКЗ ще подпомага дейността на заместник министър-председателят по европейските фондове и икономическата политика, който отговаря за цялостната организация и ръководство на системата за координация при управлението на европейските средства.

Числеността на отдел "Управление на проекти" се увеличава с 10 щатни бройки за сметка на числеността на МВР. Това се прави, за да се обезпечи административен ресурс за бъдещи проектни дейности.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Храм-паметникът Св. Александър Невски остава собственост на Църквата
Храм-паметникът "Св. Александър Невски" остава собственост на Църквата
Бедни семейства от Сливен ще получат пари и подаръци за Коледа
Бедни семейства от Сливен ще получат пари и подаръци за Коледа