НОВИНИ

Тайландските деца-футболисти в очакване на спасението

Щастливата развръзка на историята с изчезналите 12 момчета в Тайланд се отлага. След като вчера децата и техният треньор бяха намерени невредими в пещерата, в която изчезнаха преди десетина дни, днес стана ясно, че може и да минат месеци, преди да бъдат спасени.

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
18:44, 03.07.2018
Чете се за: 00:33 мин.
По света

Моментът, в който двама британски водолази откриват изчезналите футболисти. След 9 дни в неизвестност, момчета на възраст между 11 и 16 години и техният 25-годишен треньор, бяха намерени. Изплашени и уморени, но невредими. Групата влязла на разходка в пещера, но внезапно извила се буря наводнила изхода.

Новината, че всички са живи, предизвика емоционални реакции сред близките им. Но как и кога ще могат да се видят отново, е въпрос, който засега няма отговор.

командир Вутичай Пучаронйос, ръководител на спасителната операция: Ако нивото на водата се понижи, децата ще могат сами да извървят пътя до изхода на пещерата. Но това може да отнеме месеци, в които ще опитаме да ги научим да се гмуркат, за да ги изведем по-скоро.

Неуспешен беше и опитът да бъде изпомпана водата от пещерата. Спасителните екипи продължават да търсят начин да изведат момчетата, а в това време им е доставена храна и медикаменти, с които да могат да изкарат още месеци. А докато това стане, ще могат да се чуват с родителите си по специално изградена телефонна линия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Румънският Сенат одобри спорни промени в Наказателния кодекс
Румънският Сенат одобри спорни промени в Наказателния кодекс
Европейските преводачи стачкуват: Не сме роботи
Европейските преводачи стачкуват: "Не сме роботи"