НОВИНИ

​Тереза Мей търси начини за нов вот по сделката за Брекзит

Тереза Мей и кабинетът ѝ търсят начини за ново гласуване по споразумението ѝ за Брекзит в Камарата на общините в опит за четвърти пореден път да спечели подкрепата на депутатите, съобщава Би Би Си.

bnt avatar logo
от БГНЕС
10:27, 30.03.2019
Чете се за: 00:29 мин.
По света
​тереза мей търси начини нов вот сделката брекзит

Британските законодатели вече заявиха, че Великобритания ще има нужда от „алтернативен път напред“, след като сделката за развода с Брюксел беше отхвърлена с 58 гласа разлика - 344 гласа "против" и 286 гласа "за", при вота в петък.

Сега депутатите от всички партии ще тестват подкрепата за други варианти по време на втори кръг от „явно гласуване“ в понеделник. Правителствени източници не отхвърлиха идеята за вот по най-популярния алтернативен план и сделката на премиера за Брекзит.

Лидерът на лейбъристите Джереми Корбин призова Тереза мей да внесе промени в споразумението с ЕС или да подаде незабавно оставка, докато северноирландската Демократична юнионистка партия – на чиято подкрепа всъщност разчита правителството на малцинството на консерваторите, също продължава да се противопоставя на споразумението.

От „Даунинг стрийт“ 10 обаче заявиха, че ще продължават да търсят подкрепа в Камарата на общините за одобрението на сделката по развода между Лондон и Брюксел.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Емил Димитров: Скандалът с апартаментите ще се окаже битов
​Емил Димитров: Скандалът с апартаментите ще се окаже битов
Рибните запаси в Черно море намаляват
Рибните запаси в Черно море намаляват