НОВИНИ

Имиджът на Франция на Евро 2016

Насилие, опасност от атаки, стачки и купчини боклуци белязаха началото на Евро 2016-а. Феновете продължават да пристигат, но придвижването от град в град и често е истинско мъчение. Към това се прибавя протестът на пилотите от Еър Франс. Това е поредното предизвикателство за пътуващите и имиджа на Франция по време на домакинството на Европейското първенство.

Тоня Димитрова
от Тоня Димитрова
18:48, 11.06.2016
Чете се за: 00:55 мин.
По света

Гар дьо Нор в Париж. Опашки от футболни фенове очакват да се качат на влака.

"Всички сме се организирали заради стачката. Тръгнахме в 7 часа сутринта от Лион, за да сме сигурни, че ще стигнем в 6 и половина до Стад дьо Франс", разказва футболен фен.

"Не е много гостоприемно за хората, които са дошли тук от чужбина", смята друг запалянко.

От вчера около 50 допълнителни композиции са пуснати, за да могат да превозват запалянковците. Не стигат влаковете, а вече и въздушният трафик е в хаос. Еър Франс спря около четвърт от международните и вътрешните полети. Засегнати са и полети до градове домакини на футболния турнир.

"Трябваше да хванем самолета следобяд в 1 и половина и току-що ни казаха, че е отменен заради стачка", споделя фен.

Фредерик Гаже - директор на Еър Франс: "Да започнеш протестни действия в деня, в който започва първенството, не е добра идея. Има какво да обсъждаме, но нека не го дискутираме под натиск."

Синдикатите планират да продължат стачката до вторник, като исканията им са за по-добро възнаграждение и повече летателни часове. Освен с транспортния хаос, всички решили да посетят Франция сега ще трябва да търпят и миризмата на боклук. Заради стачка кофите за смет в Париж преливат.

"Неприемливо е за пореден път обществото да бъде въвличано по този начин в политическите проблеми. Не става въпрос за метрото или за влаковете, а за боклука. Не е приятно за туристите от хигиенична гледна точка, не е приятно и за местните. Утре по улиците ще има плъхове", възмути се гражданка.

Гниещи отпадъци, стачки, спиращи самолети и влакове, водещи към градове - домакини и националния стадион... Цяла Европа е насочила поглед към Франция сега, а страната-домакин на европейското по футбол не блести с най-добрия си имидж.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Летището на Дубай бе затворено заради безпилотен самолет
Летището на Дубай бе затворено заради безпилотен самолет
В неделя Air France няма да лети от и до София
В неделя Air France няма да лети от и до София