НОВИНИ

Трета болница в Сирия поразена при въздушни удари за последните 24 часа

Според сирийски правозащитници само днес са загинали 21 души, а от вчера насам има над 30 жертви.

bnt avatar logo
от БТА
22:00, 16.11.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:35 мин.
У нас
трета болница сирия поразена въздушни удари последните часа

Детската болница е едно от малкото оцелели медицински заведения в града. Смята се, че ударите са нанесени от сирийски или руски самолети. Сирийската армия твърди, че сред нейните цели са единствено складове с боеприпаси на бунтовниците. Говорител на Кремъл днес обяви, че Русия нанася удари в други части на Сирия, но мораториумът върху бомбардировките над Алепо засега е в сила.

Вчера били поразени други две лечебни заведения в района. Самолети поразили болницата в Ауайджел с ракети, при което пострадали медицински персонал и пациенти, някои от които току-що преместени от поразена вчера болница в близкото село Кафрнаха, съобщи центърът, базирана във Великобритания неправителствена мониторингова организация, която разполага с широка мрежа от информатори в Сирия. След нападението медицинското заведение в Ауайджел не работи.

През последните дни въздушните удари, нанасяни в рамките на военната кампания на сирийската армия, подкрепяна по въздух от Русия, в села и малки градове в провинциите Алепо и Идлиб са зачестили, отчете Сирийският център за наблюдение на правата на човека.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Турски войници в база на НАТО поискаха убежище в Германия
Турски войници в база на НАТО поискаха убежище в Германия
Курс по философия, базиран на сериала Семейство Симпсън
Курс по философия, базиран на сериала "Семейство Симпсън"