НОВИНИ

Тръгна делото за трагедията в Лесидрен

В Ловеч започна делото за смъртта на две 16-годишни деца, пометени през август миналата година от автомобил край пътя до Лесидрен. Съдът не уважи искането на защитниците, делото да бъде върнато за доразследване заради процесуални грешки. Според прокуратурата, шофьорът е бил самонадеян и е карал с над 120 км/час на изхода на селото. В същото време обвинението не приема случая за "особено тежък", за което се предвижда по-голямо наказание.

Десислава Маркова
от Десислава Маркова
20:02, 21.01.2016
Чете се за: 00:59 мин.
У нас

Ужасяващата картина след помитането на децата на пътя на 11 август миналата година, описана от свидетелите, може да шокира всеки. Всъщност децата са били цяла група. Три от тях са отнесени от колата-убиец. Оцелява с много рани само едното от тях - Петя. Обвинението е за причиняване на смърт по непредпазливост на две лица. Обвиненият не се признава за виновен.

Филип Михайлов: Нищо не мога да кажа на този етап, не искам да коментирам. От разказите на свидетелите става ясно, че покрай децата първо с висока скорост е прелетяла друга кола. Заговори се за гонка и сега съдът трябва да прецени дали няма и друг виновен за случая. Другият дава странен отговор защо не е останал там с колата след случая.

Въпрос: Чувствате ли се виновен?

Ален Асенов: Не. Да, аз заминах до вкъщи, оставих колата и тръгнах да търся помощ, какво мога да направя там.

Защитникът на загиналата Вили смята, че има достатъчно данни по делото, за да може случаят да бъде квалифициран като особено тежък и наказанието на шофьора - убиец да бъде по-голямо.

Румен Константинов - адвокат: Колко човека трябва да загинат, за да приемем, че е особено тежък случай и не само бройката на загиналите в случая, начинът на извършване на деянието, нарушението на правилата за движение по пътищата, скоростта с която се движи подсъдимия.

Преди старта на делото, пред съда в Ловеч деца дойдоха да поискат справедливост. Да кажат, че липсата на съвест е опасна и че не трябва да се мълчи.

Адвокатът на шофьора, убил децата, нарича това натиск.

Владимир Маринов - адвокат: Какво друго да смятам, че улицата, хората са иззели правосъдието и по този начин ограничават самите правосъдни органи да взимат обективни решения.

Засега равносметката е 2 деца останали завинаги на 16 и двама души, които твърдят, че нямат вина. Делото продължава.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Духът на Югозапада във фотоизложба
"Духът на Югозапада" във фотоизложба
Район Красна поляна е първенец по почистени улици
Район "Красна поляна" е първенец по почистени улици