НОВИНИ

Тръмп каза, че няма да съобщи кандидата си за вицепрезидент преди юли

Доналд Тръмп, който явно ще бъде кандидатът на републиканците за президент на САЩ, заяви в интервю за Асошиейтед прес, че още не е избрал кой ще е неговият вицепрезидент, но търси човек със сериозен политически опит и е свел списъка си до пет-шест души. Той не пожела да спомене имена, но не изключи възможността това да е губернаторът на Ню Джърси Крис Кристи, когото вече направи ръководител на екипа си по предаване на властта.

bnt avatar logo
от БТА
14:52, 11.05.2016
Чете се за: 00:44 мин.
По света
тръмп каза съобщи кандидата вицепрезидент юли

Тръмп каза, че няма намерение да дава преди изборите през ноември информация за данъците си. Няма какво да научите от тях, заяви той и обясни нежеланието си да даде такива сведения най-вече с продължаващия одит на финансите му. Освен това бил убеден, че гласоподавателите не се интересуват от това.
Известният бизнесмен смята, че няма нужда кандидатът му за вицепрезидент да е от бизнес средите, по-скоро иска той да може да му помага да прокарва закони като президент. Тръмп заяви, че няма намерение да обявява вицепрезидента си преди конгреса на Републиканската партия през юли и за пръв път изключи възможността да използва публично финансиране за предизборната си кампания. Не мисля, че е редно да взимам пари от данъкоплатците, за да водя кампания, каза Тръмп.
В интервю за израелския вестник "Израел хайом" - безплатен ежедневник, смятан за близък до премиера Бенямин Нетаняху, Тръмп каза, че има намерение да посети "скоро" Израел, но не даде подробности, съобщи Франс прес. Тръмп трябваше да посети Израел в края на декември, но реши да отложи визитата си след скандала, който се вдигна заради предложението му да се забрани на мюсюлмани да влизат в САЩ.
Пред израелския вестник Тръмп критикува президента Барак Обама, като посочи, че заради политиката му към Иран и споразумението за ядрената програма на Техеран "заплахата срещу Израел е по-голяма от когато и да било".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Калфин очаква сближаване с БСП
Калфин очаква сближаване с БСП
Милиони гледаха първия полуфинал на Евровизия
Милиони гледаха първия полуфинал на Евровизия