НОВИНИ

Тръмп обмисля да предложи Дина Пауъл за постоянен представител на САЩ в ООН

Президентът Доналд Тръмп заяви, че обмисля да номинира бившата си съветничка Дина Пауъл за следващ постоянен представител на САЩ в ООН. Вчера оставка от поста подаде Ники Хейли.

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
06:57, 10.10.2018
Чете се за: 00:32 мин.
По света

Американският президент Доналд Тръмп отхвърли спекулациите, че би предложил дъщеря си Иванка за постоянен представител на САЩ в ООН.

Пред журналисти в Белия дом Тръмп заяви, че подалата оставка от този пост Ники Хейли ще му помогне да избере приемника ѝ. Спекулации, че Иванка Тръмп може да получи поста, се появиха след като Хейли похвали нея и съпруга ѝ Джаред Къшнър при обсъждането на оставката си в Овалния кабинет. Самата Иванка Тръмп отхвърли тази възможност в Туитър.

Американският президент обмисля да номинира бившата си съветничка Дина Пауъл. През първата година от управлението на Тръмп тя беше заместник-съветник за националната сигурност по стратегическите въпроси и изигра важна роля в дипломатическите усилия за Близкия Изток.

По-рано тази година Пъуъл се върна в банката "Голдман сакс", където е работила на висок пост повече от десетилетие. Дина Пауъл е била и високопоставен служител в Държавния департамент при управлението на президента Джордж Буш.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ураганът Майкъл се приближава към Флорида
Ураганът Майкъл се приближава към Флорида
8 души са пострадали при взрив в петролна рафинерия в Босна и Херцеговина
8 души са пострадали при взрив в петролна рафинерия в Босна и Херцеговина