НОВИНИ

Търси се: Българският глас за фестивала Сан Ремо в Италия

За първи път в историята на фестивала Сан Ремо за участие в конкурса се допускат и чужденци. 68-то издание на най-популярния песенен фестивал в Италия отваря широко сцената си, а тя може да превърне в световна звезда всеки. Специална покана за българите, които искат да се включат в надпреварата в ексклузивен репортаж от първите прослушвания в Италия.

Благой Цицелков
от Благой Цицелков оператор Миглена Гайдарова
06:33, 14.09.2017
Чете се за: 00:46 мин.
Още

Всички български таланти, които пеят вълшебно и мечтаят за голямата сцена, могат да заявят участие за фестивала на италианската песен Сан Ремо 2018. Последното прослушване е на 5-ти октомври в Милано. Ден по-късно започват и прослушванията за втория етап, отново в Милано.

Участието е напълно безплатно. Допускат се участници от 16 до 36 години. Песента за този първи етап може да бъде на различен от италианския език. Може да бъде кавър или авторска по избор, но не песента, която ще представят при евентуалното им участие на Фестивала Сан Ремо.

Заявленията за участие в конкурса може да изпращате на e mail - amj@jubilate.it; в заявлението се вписват трите имена, държава, адрес, дата на раждане и с коя песен ще се яви участникът. Записването става чрез сайта - areasanremotour.it, категория - fase eliminatoria regione Lombardia, след подадено заявление на горепосочения мейл.

За първа година конкурсът допуска участие и за чуждестранни изпълнители. Първият етап е "елиминиращ", в него не е задължително изпълнението да е на италиански език. Вторият е финален, регионален етап и задължава всички изпълнители да пеят песен на италиански език. Третият - национален полуфинал в Сан Ремо допуска само участници с италианска авторска песен, неиздавана и неизпълнявана пред публика до момента .

Официален представител за регион Ломбардия е българката Дариана Куманова, съвместно с музикалната асоциация "Jubilate". В специално интервю за БНТ тя разясни как протича кандидатстването в музикалната надпревара.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НС ще обсъди президентското вето върху Закона за опазване на околната среда
НС ще обсъди президентското вето върху Закона за опазване на околната среда
Земетресение край Перник
Земетресение край Перник