НОВИНИ

​Турски медии с коментари за изявленията на Борисов и Меркел в Берлин

Турски медии поместват днес публикации за изявленията, направени след разговора на федералния канцлер на Германия Ангела Меркел с министър-председателя Бойко Борисов в Берлин.

bnt avatar logo
от БТА
10:24, 08.06.2017
Чете се за: 00:39 мин.
По света
​турски медии коментари изявленията борисов меркел берлин

"Ще използвам влиянието си", пише електронното издание на в. "Хюриет", извеждайки цитат от изказването на Борисов. Поместени са думите на премиера за предстоящото му посещение в Турция, където ще разговаря с президента и министър-председателя на страната. Вестникът предава думите на Борисов, че ще положи усилия за нормализиране на отношенията между Анкара и Брюксел. "Не мога да знам какъв успех ще имам, но ще използвам цялото си влияние", е посочил премиерът, цитиран от "Хюриет". Борисов е откроил също икономическия потенциал на Турция, пише още турското издание.

В. "Йени акит" акцентира върху думите на Меркел от вчерашната пресконференция, че Германия и Турция трябва да продължат диалога и след изтеглянето на германските военни от базата Инджирлик. По отношение на България се посочва, че германският канцлер е благодарила на България за подхода към сигурността на границата с Турция и по въпроса за трафика на хора.

Частната турска телевизия НТВ също пише на сайта си по темата, като помества думите на Борисов, че между Турция и ЕС е имало много негативни моменти, но той ще положи усилия за нормализиране на тази връзка при предстоящото си посещение в Турция. Борисов е посочил, че Турция е голяма страна, която има връзки с много държави, пише още НТВ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Безплатни карти в хотелите представят забележителностите на Варна
Безплатни карти в хотелите представят забележителностите на Варна
Земеделското министерство не подкрепя промяна в БДС стандарта за киселото мляко
Земеделското министерство не подкрепя промяна в БДС стандарта за киселото мляко