НОВИНИ

От нашите пратеници в Берлин: Борисов постави въпроса за Шенген пред Меркел

Ключови срещи на българския премиер. След вчерашната с Макрон, днес той разговаря с Меркел. Германският канцлер даде много висока оценка за охраната границата с Турция. Борисов отново постави въпроса страната ни час по-скоро да бъде приета в Шенген, както и в чакалнята на еврозоната. България получи от Германия подкрепа и за газовия хъб "Балкан" .

Ирина Цонева
от Ирина Цонева
18:37, 07.06.2017 (извънредно)
Чете се за: 00:39 мин.
По света

Ангела Меркел посрещна Бойко Борисов с военни почести, поздрави го за новият му 4-годишен мандат, нарече го скъп приятел и пое ангажимента германската държава да направи всичко възможно и занапред двустранните отношения да продължат да се развиват все по-добре, както от гледна точка на разширяване на германските инвестиции у нас, така и в рамките на общата европейска политика в сферата на сигурността и охраната, и борбата срещу нелегалния трафик на мигранти!

Ангела Меркел - федерален канцлер на Германия: Благодарим на България за подобряване на охраната на границата. Въпреки че не е в Шенген, полагате огромни усилия и ние ценим високо този факт. Борбата срещу нелегалния трафик на мигранти е първостепенен приоритет пред европейски съюз и искам да благодаря на България и за начин по които работи в тази посока. Заслужавате признателност от целия ЕС и затова помагаме и ще продължим и занапред да го правим с техника и финансови средства.

160 млн. от Братислава не са влезли още в действие обясни Бойко Борисов заради забавяне на обществените поръчки сред смяната на правителствата.

Бойко Борисов и Ангела Меркел разговаряха днес и за острата необходимост от поддържане на общите действия за европейска перспектива на западните Балкани.

Вижте още във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мая Манолова: Има институционален и партиен чадър над Топлофикация - София
Мая Манолова: Има институционален и партиен чадър над "Топлофикация - София"
Фондация Пловдив 2019 започва мащабна подготовка за домакинството
Фондация "Пловдив 2019" започва мащабна подготовка за домакинството