Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ
НОВИНИ
Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

От нашите пратеници в Берлин: Борисов постави въпроса за Шенген пред Меркел

Ключови срещи на българския премиер. След вчерашната с Макрон, днес той разговаря с Меркел. Германският канцлер даде много висока оценка за охраната границата с Турция. Борисов отново постави въпроса страната ни час по-скоро да бъде приета в Шенген, както и в чакалнята на еврозоната. България получи от Германия подкрепа и за газовия хъб "Балкан" .

Ирина Цонева
от Ирина Цонева
18:37, 07.06.2017 (извънредно)
Чете се за: 00:39 мин.
По света

Ангела Меркел посрещна Бойко Борисов с военни почести, поздрави го за новият му 4-годишен мандат, нарече го скъп приятел и пое ангажимента германската държава да направи всичко възможно и занапред двустранните отношения да продължат да се развиват все по-добре, както от гледна точка на разширяване на германските инвестиции у нас, така и в рамките на общата европейска политика в сферата на сигурността и охраната, и борбата срещу нелегалния трафик на мигранти!

Ангела Меркел - федерален канцлер на Германия: Благодарим на България за подобряване на охраната на границата. Въпреки че не е в Шенген, полагате огромни усилия и ние ценим високо този факт. Борбата срещу нелегалния трафик на мигранти е първостепенен приоритет пред европейски съюз и искам да благодаря на България и за начин по които работи в тази посока. Заслужавате признателност от целия ЕС и затова помагаме и ще продължим и занапред да го правим с техника и финансови средства.

160 млн. от Братислава не са влезли още в действие обясни Бойко Борисов заради забавяне на обществените поръчки сред смяната на правителствата.

Бойко Борисов и Ангела Меркел разговаряха днес и за острата необходимост от поддържане на общите действия за европейска перспектива на западните Балкани.

Вижте още във видеото.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Мая Манолова: Има институционален и партиен чадър над Топлофикация - София
Мая Манолова: Има институционален и партиен чадър над "Топлофикация - София"
Фондация Пловдив 2019 започва мащабна подготовка за домакинството
Фондация "Пловдив 2019" започва мащабна подготовка за домакинството