НОВИНИ

Убити са джихадисти при въздушни удари в Палмира

Офанзивите срещу "Ислямска държава" продължават. Най-малко двайсет членове на екстремистката групировка бяха убити при въздушни удари в Палмира. Бомбардировките са били съвместна акция на руските и сирийските военновъздушни сили.

bnt avatar logo
от Георги Петров
06:51, 11.03.2016
Чете се за: 00:29 мин.
По света
убити джихадисти въздушни удари палмира

През май миналата година "Ислямска държава" превзе Палмира с цената на големи жестокости и унищожи безценни съкровища от световното културно и историческо наследство в древния град.

Оттогава насам силите на режима правят неуспешни опити да отвоюват града. Според Сирийския център за наблюдение на правата на човека при последните бомбардировки е имало най-малко 20 убити и над 50 ранени ислямисти. Силите на режима и джихадистите са влезли и в боеве по суша.

Междувременно американските военно командване е предало на властите в Ирак пленен лидер от "Ислямска държава", след като той дал информация за успешното извършване на няколко въздушни удара по инсталации на групировката за производство на химически оръжия.

Говорителят на Пентагона Питър Кук потвърди, че след залавянето на Сюлейман Давуд Ал Бакар въздушните удари на американската авиация са намалили значително потенциала на терористите да изработват химически оръжия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Трима души загинаха при катастрофата край Русе
Трима души загинаха при катастрофата край Русе
ООН съдейства за подслоняване на блокирани на открито бежанци
ООН съдейства за подслоняване на блокирани на открито бежанци