НОВИНИ

Ученици от Велико Търново спечелиха международно състезание за видеоклип

Ученици от великотърновското училище „Вела Благоева“ спечелиха конкурс за видео по време на Световната седмица на парите, която се проведе от 27 март до 2 април. Клипът с продължителност 2 минути, изработен от Кристина Каляка от XI клас, Лъчезар Лазаров от X клас, Яна Илиева от IX клас, Цанко Йоргов от XI клас и др. , под ръководството на учителя им Ивалина Климентинова, постигна 988 харесвания и 64 000 прегледи. СУ „Вела Благова“ обучава гимназисти по предприемачество от 7 години.

bnt avatar logo
от БНТ
18:07, 09.04.2017
Чете се за: 00:41 мин.
Още

В клипа търновските ученици разказват за посещенията и срещите си в Българската народна банка, Българската фондова борса и Стопанския факултет на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“. Темата на клипа им е „Учи. Спестявай. Печели.“ По оценка на ръководството на СУ „Вела Благоева“, конкурсът за видео е най-успешната инициатива на учебните компании „Виктория“ и „Боляри“, в които младите предприемачи практически прилагат наученото. Училищната общност благодари на всички, които подкрепиха проекта на учениците.

Световната седмица на парите се провежда в България за втори път. Инициативата се подпомага и администрира от Джуниър Ачийвмънт България, която работи в областта на икономическото образование с 2000 учители в повече от 1100 училища в 450 населени места. Global Money Week е инициатива на Child and Youth Finance International (CYFI), която е неправителствена организация, базирана в Нидерландия и работеща с банки и организации в 132 страни. Целта на организацията е борбата с бедността. Инициативите на CYFI се подкрепят от Нидерландска кралица Максима.

В тазгодишната Световна седмица на парите със свои материали участваха централни и търговски банки от Аржентина, Сърбия, Македония, Монголия, Колумбия, Грузия, Молдова, икономически организации от Австралия, Парагвай, Панама и Централна Америка, Нигерия, България и др., училища и хора от България, Италия, Испания, Португалия, Бруней и др.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тръмп планира да обсъди санкции срещу Русия и Иран заради подкрепата за Асад
Тръмп планира да обсъди санкции срещу Русия и Иран заради подкрепата за Асад
Десетки хиляди участваха в демонстрация на любовта в Стокхолм
Десетки хиляди участваха в "демонстрация на любовта" в Стокхолм