НОВИНИ

Ученици в САЩ искат закон за оръжието

В Съединените щати продължават протестите на ученици с искане за контрол над огнестрелните оръжия. След трагедията в Паркланд, щата Флорида, където 19-годишно момче застреля 17 души в гимназия, започна масова кампания за промяна в законите за оръжията. Младите хора се заричат, че няма да спрат, докато не видят резултати.

Фани Аронова
от Фани Аронова
23:05, 19.02.2018
Чете се за: 00:37 мин.
По света

Стига толкова!", скандират учениците докато в града им се прощават с още две жертви на масовото убийство в гимназия "Марджъри Стоунман Дъглас", станало в деня на Свети Валентин. Съученици на загиналите имат самочувствието, че могат да дадат тласък за промени.

Ема Гонсалес, гимназистка от Паркланд: На нас, децата, се пада да се погрижим за това. Ние трябва да смажем нещата, защото оставиха смазката на нас.

Ема Гонсалес е родена през 1999-а, когато става масовото убийство в гимназията в Колумбайн. Тя казва, че не познава живот без такова насилие. Критикува публично американския президент за позицията му за оръжията и е сред децата, които смятат да се борят докрай за реформи.

Ема Гонсалес, гимназистка от Паркланд: Сега можем да говорим с президента Тръмп, губернатора Рик Скот и сенатора от щата Марко Рубио. И да кажем на членовете на правителството, които са финансирани от Националната оръжейна асоциация, че е време да заемат правилна позиция.

Ученици от цялата страна готвят голям протест във Вашингтон на 24 март, наречен "Поход за нашия живот", с участие на организации, които се борят за нови правила в търговията с огнестрелни оръжия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Австрийският канцлер Себастиан Курц идва на посещение в България
Австрийският канцлер Себастиан Курц идва на посещение в България
Външните министри на Турция, Русия и Иран ще обсъдят на среща конфликта в Сирия
Външните министри на Турция, Русия и Иран ще обсъдят на среща конфликта в Сирия