НОВИНИ

В "Денят започва": ГЕРБ и БСП за промените в Закона за енергетиката

Парламентът прие на второ четене промените в Закона за енергетиката. Така КЕВР вече ще може да се произнася при смяна на собствеността на енергийните доставчици. Предложението за тази промяна беше спорно - дори се чуха гласове, че това правомощие може да провокира нови арбитражни дела, но в крайна сметка то събра подкрепата на повечето депутати. Бяха приети и законовите промени, свързани с либерализацията на енергийния пазар. Гости по темата в "Денят започва" Таско Ерменков, депутат от ПГ на "БСП за България" и Валентин Николов, депутат от ПГ на ГЕРБ.Целия разговор по темата - вижте във видеото.

bnt avatar logo
от БНТ
08:35, 27.04.2018
Чете се за: 00:20 мин.
У нас
Валентин Николов, ГЕРБ: Аз лично смятам, че наистина трябва да има текстове, които предварително да дават възможност за произнасяне, но тези текстове, които ние приехме смятам, че ще съзадат по-голям проблем. Ние в момента правим от КЕВР политически орган без конректни критерии да се произнася за или против конкретна сделка.



Таско Ерменков, БСП: Проблемът, който съществува, си го създаде самата КЕВР, когато реши, че трябва да бъде безпристрастен наблюдател на неща, които биха могли да бъдат до известна степен контролирани от нея в духа на закона, който съществуваше на нейната наредба.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Красен Кралев: Трябва да се търси лична отговорност при хулиганството
Красен Кралев: Трябва да се търси лична отговорност при хулиганството
До месец се очаква среща между Доналд Тръмп и лидера на Северна Корея
До месец се очаква среща между Доналд Тръмп и лидера на Северна Корея