НОВИНИ

В Русенска и Силистренска област положението продължава да е критично

В силистренско снеговалежите и вятърът създадоха изключително големи затрудения по пътищата. Остават затворени пътищата за Русе, Шумен и Добрич. В десетки населени места няма ток. А в тутраканските села нямаше и вода.

bnt avatar logo
от Ивелина Белчева
20:17, 06.01.2017
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

Един от снежните абсурди днес бяха кадрите, в които лек автомобил се опитва да изтегли влекач на ТИР от снега край Дунав мост. Любителските кадри се появиха в социалните мрежи.

През деня Кризисният щаб в Русе реагира на сигнал за закъсали пет автомобила в участъка град Мартен-село Николово. Снегопочистваща техника тръгна към тях, за да се притече на помощ, но закъса на два километра преди мястото. Междувременно пътниците в колите са успели сами да се измъкнат от снежния капан и вече са по домовете си.

Денят продължи с непроходими пътища, объркани шофьори и чакащи по паркингите автобуси. В село Обнова край Плевен пътници от София към Букурещ чакаха с часове но пътят така и не беше отворен.

Георги Стоев: "От 6-7 сутринта чакахме, до 11,30 ни държаха на Бяла , върнаха ни тука, сега някои заминаха с влака за София, а ние тука 4 души и шофьорът ще се върнем по пътя."
Васил Богоев: "Границата е затворена. Няма къде да вървим, ще закъсаме."

Екип на телевизионния център в Русе на връщане от снимки от Тетевенския Балкан, също попадна в снежния капан и принудително изчаква при Бяла. Там с часове чакаха и десетки други леки автомобили, включително и с румънски туристи

Адриана, Румъния: „Има ли законово основание вашият кмет да затваря пътя? Тук не виждаме машини да чистят, а това си е направо пътна блокада! И защо от пътна полиция и на границата у вас никой не говори нито един чужд език?"

На ГКПП Дунав мост все още има забрана за преминаване на моста - тя е от румънска страна. В този час пътят Русе - Бяла вече е отворен за леки автомобили.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Софиянци честват 169 години от рождението на Христо Ботев
Софиянци честват 169 години от рождението на Христо Ботев
​​Обстановкатата в Шуменска и Разградска област остава критична
​​Обстановкатата в Шуменска и Разградска област остава критична