НОВИНИ

Във Варна обстановката продължава да е усложнена

Усложнена е обстановката във Варна и областта, но сигнали за бедстващи хора няма. Пътищата в областта остават затворени. В Община Аксаково е обявено бедствено положение заради силния вятър и снегонавяванията, а в Дългопол и Варна 9 януари ще бъде неучебен ден.

bnt avatar logo
от Ива Георгиева
19:55, 06.01.2017
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

Заради лошото време локомотивът на влака Пловдив - Варна се повреди край село Люляково и хората останаха близо 5 часа във вагоните. По-късно беше изпратена нова машина да докара композицията във Варна, не е ясно кога пътниците ще пристигнат тук.

Иван Георгиев: "От 12 без 20 влакът се развали, никой никаква информация не дава кога ще дойде някой да ни издърпа или нещо такова, беше студено във влака, обаче след сигнала, който подадох на вашия колега, някой ги задейства и пуснаха, обадили им са се явно и са пуснали парното, в момента има парно поне."

Във Варна основният проблем беше закъснението на градските автобуси.

"Замръзнахме. Просто с тези рейсове не знам дали въобще ще дойде."

"Няма автобуси, поне засега не сме видели, само един 22 номер. Нормално е, времето е такова - не можем да им се сърдим, по-нагоре е много навяло и има много сняг. "

"Не са много редовно, защото нагоре участъкът е труден. Той е стръмен и е заледено предполагам или пък от многото сняг се носят."
Иван Портних, кмет на Община Варна: "Зимна е обстановката, но са мобилизирани всички екипи, работи се навсякъде."

В областта бедствено положение е обявено в община Аксаково заради снегонавяванията. Валежите и вятърът ще продължат и през почивните дни, което затруднява почистващите и ремонтните екипи.

Стоян Пасев, областен управител на Варненска област: "Труден е достъпът да се отстраняват авариите за ел.мрежите, но с тежка техника, и военните помогнаха, ще стигнат екипите до местата, където са аварирали."

Линейките са натоварени, тъй като болните търсят Бърза помощ, а не личните си лекари.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Прокуратурата в Пловдив започна проверка заради опасно вещество в лютеница
Прокуратурата в Пловдив започна проверка заради опасно вещество в лютеница
Авария остави жителите на Люлин 3,4 и 5 без топла вода
Авария остави жителите на "Люлин" 3,4 и 5 без топла вода