НОВИНИ

В Пловдив, Смолян и Хасково обстановката е спокойна въпреки снеговалежа

Няколко населени места останаха без ток през целия ден. 133 аварийни екипи на ЕВН работят за отстраняване на авариите, като най-тежка е обстановката в Стара планина, където има паднали далекопроводи. Двама иракчани на 28 и 35 години са били открити мъртви от граничните власти край село Извор, Бургаско. По случая се води разследване. Предполагаемата причина за смъртта на мигрантите е измръзване.

bnt avatar logo
от БНТ
19:50, 06.01.2017
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

В Пловдив сняг валя повече от 20 часа без прекъсване. Въпреки това основните булеварди са почистени.

-Изненадани ли ви снега?

Делчо Чолаков:
Не.То си е зима. Всеки ден да вали не трябва да ни изненадва. Толкова хубаво време. Медиите постоянно говорят жълти, оранжеви кодове, а преди години зимата си беше още по-добра даже от сега. Ето вижте колко е красиво."

На територията на Пловдивска област най-много сняг е паднал в ниските части на Родопите. Заради усложнената пътна обстановка част от автобусите от Кърджали до Пловдив бяха отменени, а тези от Хасково се движиха със закъснение.

Обстановката в Смолянска област е спокойна въпреки падналия обилен сняг. Проходите Превала, Рожен, Пампорово и Печинско са проходими при зимни условия. Достъп има до всички населени места.

Недялко Славов, областен управител на Смолян: "Имахме няколко аварии през нощта за малки населени места останали без електрозахранване, но в рамките на два до три часа авариите са отстранени и в момента нямаме населени места без ток."

Нормална е ситуацията по пътищата и населените места на територията на областите - Пазарджик и Хасково. Магистралите „Тракия" и „Марица" са почистени, на водачите трябва да спазват дистанция и да шофират внимателно.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сняг и студ сковаха България
Сняг и студ сковаха България
Как се работи на студено
Как се работи на студено