НОВИНИ

В София започва Седмата среща на върха "16+1"

Днес в София започва Седмата среща на върха "16+1" заедно със съпътстващ бизнес форум. Международното събитие събира у нас лидерите на 16-те страни от ЦИЕ (България, Албания, Босна и Херцеговина, Естония, Латвия, Литва, Полша, Република Македония, Румъния, Словакия, Словения, Сърбия, Унгария, Хърватия, Черна гора, Чехия) и на Китайската народна република.

bnt avatar logo
от БГНЕС
08:05, 07.07.2018
Чете се за: 00:36 мин.
У нас
софия започва седмата среща върха 161

В 9.30 ч. премиерът Бойко Борисов и председателят на Държавния съвет на Китай Ли Къцян ще открият бизнес форум, в който ще участват министърът на икономиката Емил Караниколов и министърът на търговията на Китай Чжон Шан, както и около 1000 бизнесмени от всички участващи страни.

В 10.40 ч. Бойко Борисов и Ли Къцян ще открият пленарната среща на ръководителите на правителствата в рамките на инициативата "16+1", а в 12.30 ч. ще дадат съвместна пресконференция.

;

В тазгодишната рамка България и Китай определиха четири потенциални приоритетни области за икономическо сътрудничество за 2018 г: високи технологии, инвестиции, индустриално партньорство, съвместни предприятия; инфраструктура; селско стопанство; туризъм.

Посланието от срещата на формата "16+1" в София е: ние не сме против обединена Европа и не искаме нейното разделяне.

;

Престижният международен формат дава възможност за активизиране на отношенията между всяка от участващите страни, както и на регионалното сътрудничество.

София беше избрана за домакин на формата „16+1“ в конкуренция с Чехия и Хърватия по време на предишната, Шеста годишна среща, която се проведе в Будапеща през ноември 2017 г.

През целия ден в събота достъпът до централната сграда на НДК ще бъде ограничен.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Православната църква почита паметта на Света Великомъченица Неделя
Православната църква почита паметта на Света Великомъченица Неделя
Опасно време: Жълт код за обилни валежи и гръмотевични бури в 12 области у нас
Опасно време: Жълт код за обилни валежи и гръмотевични бури в 12 области у нас