НОВИНИ

Валентин Радев: Не всички факти по убийството на Виктория са ясни за обществото

Институциите и тези, които ги олицетворяват, трябва да дават добър пример, да са тези, които създават доверие. Служителите създават доверието, те трябва да бъдат припознавани като добри полицаи, например. Това заяви в студиото на "Панорама" бившият вътрешен министър Валентин Радев.

bnt avatar logo
от БНТ
21:25, 12.10.2018
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

По повод бързото разкритие на убийството на журналистката Виктория Маринова, Радев коментира, че е наясно с още факти, които обаче не може да обяви публично.

Валентин Радев, бивш вътрешен министър, депутат от ГЕРБ: Всички факти не са ясни на обществото - аз знам нещо, което не мога да кажа. Прокуратурата обаче е господар на досъдебното производство. Ако всички знаеха тези факти, щяха да кажат "Браво на МВР". Въпросът е обаче да стигнем до престъпника и той да бъде осъден. Аз казвам какво е направило МВР.

Валентин Радев даде примери с добрата работа на полицаите, като посочи присъдите за членове на престъпните банди "Килърите" и "Наглите", които са вкарани в затвора още по времето на кабинета "Борисов 1", както и справянето с битовата престъпност и изпратените над 1000 полицаи в различни населени места.

По повод критиките от външни политици за убийството на Виктория Маринова, Радев коментира, че познава всички външни министри от ЕС и знае какво е състоянието с престъпността в отделните държави членки.

Валентин Радев, бивш вътрешен министър, депутат от ГЕРБ: Нека да бъдат обективни и да не подминават фактите. Никой например не вярваше, че ще пазим границата, докато не дойдоха и не видяха лично, че това е така.

Полицаите работят денонощно, по цял ден с контингента, с хора, които са престъпници, трябва да бъде по-обрани, когато ги нападаме. Не трябва да очакваме, че МВР ще реши всички проблеми в държавата. Вички трябва да внимаваме какво правим, не са само полицаите панацеята, каза в заключение Валентин Радев.

Вижте целия разговор във видеото!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Италиански студенти протестираха срещу намаляването на парите за образование
Италиански студенти протестираха срещу намаляването на парите за образование
Меркел може да помогне в решаването на граничния спор между Словения и Хърватия
Меркел може да помогне в решаването на граничния спор между Словения и Хърватия