НОВИНИ

Вашингтон: Изявленията, че САЩ са обявили война на КНДР, са абсурдни

Изявленията, че САЩ едва ли не са обявили война на КНДР, са абсурдни, заяви говорителят на Белия дом Сара Сандърс.

bnt avatar logo
от БГНЕС
22:46, 25.09.2017
Чете се за: 00:41 мин.
По света
вашингтон изявленията сащ обявили война кндр абсурдни

По думите на Сандърс САЩ се стремят към „мирна денуклеаризация“ на Корейския полуостров, включително чрез „максимален икономически и дипломатически натиск“ върху Северна Корея.

На 9 септември Президентът на САЩ Доналд Тръмп по време на своето изявление от трибуната на Общото събрание на ООН заплаши Северна Корея с унищожение и нарече нейния лидер „човека – ракета“.

Преди дни външният министър на КНДР Ли Йон Хо от своя страна заяви, че американският президент е „неуравновесен човек, страдащ от мания за величие“ .

Той подчерта, че казаните от Тръмп обиди правят ракетният удар срещу САЩ още по-неизбежен. Последва реакция на Тръмп в „Туитър“, където той заяви, че севернокорейските власти няма да просъществуват дълго.

;

Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун направи телевизионно обръщение и сравни думите на президента Тръмп за възможността за пълно унищожение на страната с обявяване на война.


;

Външният министър на Северна Корея заяви пред журналисти в Ню Йорк, че в отговор на „обявяването на война“, Пхенян си запазва правото да сваля стратегически бомбардировачи на САЩ, дори и ако не се намират във въздушното пространство на Северна Корея.

Говорителят на Белия дом припомни, че нито една държава няма право да сваля самолети, които се намират в международното въздушно пространство.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Напрежение заради предстоящия референдум за независимостта на Каталуния
Напрежение заради предстоящия референдум за независимостта на Каталуния
Пхенян заяви, че Тръмп е обявил война на Северна Корея
Пхенян заяви, че Тръмп е обявил война на Северна Корея